Opslag van bestanden

Op cage kan je eigen bestanden kwijt in je zogenaamde home directory. Die worden elke nacht gebackupt.

Om te vermijden dat de cage schijf volloopt door ongelukjes, heb je een beperkt quotum toegewezen gekregen. Als dat te klein zou blijken, kan je bij de systeembeheerder extra ruimte vragen.

Ook bij het DICT heb je diskruimte.

Onder Windows

Dubbelklik op het netwerk ikoon op je desktop, wacht even tot de lijst van computers beschikbaar is en dubbelklik op cage. Er worden een aantal mappen getoond, waaronder één met je loginnaam: dit is je home directory.

Als je hier vaak van gebruik maakt, is het handig een drive-letter aan je home directory te koppelen, bijvoorbeeld H:, zodat je vanuit alle programma's snel naar je home directory kunt gaan. Klik met de rechter muistoets op Deze computer en kies Netwerkverbinding maken (Map network drive). Er verschijnt een venster, waarin je \\cage\loginnaam bij Folder invult.

Onder Mac

Kies in de Finder Go/Connect to Server (of duw ⌘K). Vul smb://cage/loginnaam bij Server Address in.

Backups

De backups zijn te vinden op \\cage\backup (Windows) of smb://cage/backup (Mac); volg de procedure hierboven maar verander overal loginnaam door backup.

Eigen webpagina

Maak op je home directory een folder met naam public_html aan. De inhoud hiervan is je webpagina; bewaar je hier een HTML bestand met als naam blabla.html, dan is die bereikbaar op de URL http://cage.ugent.be/~loginnaam/blabla.html. Als speciaal geval is er index.html dat niet expliciet in de URL vermeld moet worden en dus via http://cage.ugent.be/~loginnaam/ bereikbaar is.

Wie geen HTML spreekt, kan programma's als SeaMonkey of kompozer (of zelfs kantoorsoftware) gebruiken.

Software

Een software-archief staat op \\cage\public (Windows) of smb://cage/public (Mac). Ook centraal is er software beschikbaar.